Waldo van Wijk

Waldo werd geboren in het dorpje Aalst, gelegen in de prachtige Bommelerwaard. Daar bij de plaatselijke muziekvereniging fanfare Prins Hendrik kreeg hij als ventje van 8 zijn eerste muzieklessen. Eerst op de bugel, om na een jaartje over te stappen naar de euphonium. Waldo: “Op de middelbare school werd het me steeds duidelijker dat muziek maken meer voor me was dan alleen een leuke hobby. Inmiddels was ik van de euphonium naar de bastuba overgestapt en ik wilde meer, Ik wilde er mijn vak van gaan maken. Aan het Utrechts Conservatorium ben ik bastuba gaan studeren bij dhr Piet Joris, in die periode een absolute autoriteit binnen deze vakstudie. Na mijn destijds DM (tegenwoordig bachelor) heb ik vervolgens ook mijn UM (Master) bij hem afgerond. Hierna heb ik aan dit zelfde conservatorium het hoofdvak HaFaBra directie gestudeerd bij dhr Danny Oosterman om dit vervolgens met een DM diploma af te sluiten. Na zo‘n 9 jaar aan dit conservatorium te hebben gestudeerd vond ik het wel even welletjes. Het was tijd om verder de wijde muziekwereld in te stappen!”

Waldo: “Inmiddels zijn we zo’n 18 jaar verder en heb ik voor mijzelf een mooie combinatie van werkzaamheden binnen de muziek gevonden. Ik speel, ik dirigeer en ik geef les. Ervaring heb ik als musicus opgedaan door als freelance tubaist mee te spelen met o.a. Radio Filharmonisch Orkest, Metropole Orkest, Brabants Orkest, Residentie Orkest, Nederlands Philharmonisch Orkest, KLU kapel, FKKL etc. Daarnaast nog steeds verbonden aan Brassband Altena Brass en de professionele Böhmische band: Blech Bizarr.

Als docent/tubaist heb ik masterclasses gevolgd bij: o.a. Michael Lind, Mel Culbertson, Roger Bobo, Heiko Triebener. Privé lessen heb ik gevolgd bij Bernard Berniers en Willem v/d Vliet.” In de periode van 2009 t/m 2011 was Waldo hoofdvakdocent bastuba aan het Utrechts Conservatorium. Als dirigent is hij sinds 2003 verbonden aan fanfare Sint Caecilia uit Hank, en is invaldirigent bij verschillende orkesten. Onder andere bij ONS! Hier verzorgt Waldo de lessen voor het ‘zwaar koper’ (trombone, euphonium en bastuba) bij fanfare ONS uit Nieuwendijk. “Het dorp waar ik alweer zo’n 18 jaar woon, samen met Maaike, Wessel en Ilse”, aldus Waldo.

Aanmelden proefles

Wil je muziekles krijgen van Waldo van Wijk of een van onze andere topdocenten? Meld je hier aan voor muziekles.