Zaterdag 1 juli 2023; Zomeravondconcert

Zon, palmbomen, drankje en muziek……alle ingrediënten voor een mooie zomeravond waren aanwezig.

Fanfare O.N.S. uit Nieuwendijk organiseerde op zaterdag 1 juli een zomeravond concert. Het opleidingsorkest van O.N.S. opende deze avond met een aantal vrolijke nummers, zoals Bella Ciao en Aladdin. Het opleidingsorkest van O.N.S. bestaat uit 17 muzikanten van 8-13 jaar oud en is de grote trots van de vereniging. Het is bijzonder hoe goed zij het afgelopen jaar hebben leren samenspelen en hoe zij zelf én de luisteraars kunnen laten genieten van hun optreden.

Als gastorkest was Sophia’s Opleidingsorkest (SOL) uit Loon op Zand uitgenodigd. De verbinding tussen SOL en O.N.S. is ontstaan in 2018, toen O.N.S. met de hele vereniging een weekend verbleef in een kampeerboerderij in Loon op Zand. Samen met SOL hebben zij een concert gegeven in het dorpshuis aldaar. Door corona is het er niet eerder van gekomen, maar nu komt SOL naar Nieuwendijk. SOL is het 2e orkest van Sophia’s Vereniging, welke behoort tot de top van de Nederlandse blaasorkesten. Zoals gezegd is SOL hun opleidingsorkest en zij bestaat uit muzikanten van alle leeftijden. Ze speelden voornamelijk herkenbare muziek, zoals Harry Potter, Star Wars en Game of Thrones.

Fanfare O.N.S. heeft deze zomeravond afgesloten. Dirigente Anneke Konings- Kros weet altijd een aantrekkelijk programma samen te stellen met vrolijke, lichte muziek.  Daardoor werd het een mooie avond, voor iedereen in Nieuwendijk.

Foto gemaakt in oktober 2018 tijdens ons concert in Loon op Zand

Laat een reactie achter