Monique Kruijdenberg

Monique Kruijdenberg werd geboren in Abcoude en groeide op in Bussum. Toen ze vier jaar was wist ze al heel zeker dat ze klarinet wilde leren spelen. Maar haar handjes waren natuurlijk nog veel te klein en dus moest ze wachten….. Op haar achtste verjaardag kreeg ze dan eindelijk een es-klarinet en speelde al snel mee bij het plaatselijke harmonie-orkest.

Na een aantal jaren ontdekte ze de wereld van de klassieke muziek. Ze voegde zich bij Het Goois Jeugd(symfonie)Orkest in Hilversum. Inmiddels wist ze dat ze van klarinetspelen haar beroep wilde maken en dus ging ze naar het Conservatorium, eerst in Hilversum en later in Rotterdam. In Rotterdam behaalde ze haar diploma voor Docerend Musicus bij Henk de Graaf en een paar jaar later het diploma voor Uitvoerend Musicus bij Jan Jansen. Tijdens haar studie ging ze op tournee met het Nederlands Studenten Orkest en volgde ze masterclasses bij Thomas Friedli in Zwitserland en bij Wolfgang Meijer in Canada.

Ze speelde mee met het Rotterdams Philharmonisch Orkest en Het Brabants Orkest. Een vaste aanstelling had ze bij Stage Entertainment van Joop van den Ende waar ze in de musicals “Elisabeth” en “Miss Saigon” speelde. Hiervoor moest ze naast klarinet en basklarinet, ook altsaxofoon spelen. Daar werd haar interesse voor dit instrument gewekt. Ze volgde saxlessen bij Michel Marang.

Met groot enthousiasme brengt ze haar liefde voor muziek over op anderen. Dat doet ze door concerten te geven maar vooral lesgeven is haar passie. Sinds 1994 geeft ze klarinetles bij CultuurLocaal (voormalig Tobe) in Barendrecht. Thuis in Nieuwendijk geeft ze (naast klarinetles) ook saxofoonles aan de leerlingen van ONS en is ze dirigent van ons opleidingsorkest.

Aanmelden proefles

Wil je muziekles krijgen van Monique Kruijdenberg of een van onze andere topdocenten? Meld je hier aan voor muziekles.